Tips om zeer goed zakelijk te vloggen (video-bloggen)

Bij het maken van een vlog kom je dezelfde zaken tegen die je hebt bij het maken van een blog. Je schrijft namelijk eerst je verhaal op…

De combinatie van EN een vlog via Youtube met daar ook keywords/omschrijving EN het schrijven van een blog met keywords is het sterkst.blog_content_plan

Daarna plaatsen op je site als blog in combi met een vlog is een derde SEO moment voor Google.

1. Bepaal voor wie je de content schrijft/filmt, je doelgroep

Als je hebt bepaald voor welke doelgroep het vlog is bedoeld, weet je hoe je je blog/vlog schrijft en hoe dat te verfilmen.

2. Kies 1 onderwerp en blijf daarbij.

Kijk waar de problemen bij die doelgroep zit en leef/lees je in. Probeer met jouw blog een oplossing voor deze problemen te bieden of een antwoord op hun vragen te geven.

3. Zorg voor uniformiteit met je uitingen.

Schrijf en film over de onderwerpen die bij jouw bedrijf passen en zorg ervoor dat ook de toon van de website en de vlogs hetzelfde zijn. hippe informele site? losse vlog, serieuze onderwerpen op je site?, ook dan je vlog aanpassen aan die stijl.

4. Een begin, een midden en een einde.

Stel je een vraag aan het begin van je vlog? beantwoord hem daarna met argumenten. Stelling? onderbouw die stelling, laat je know how zien!een_geheel_is_dat_die_begin_midden_eind_heeft_uitnodiging-r9527b9a769884c589b3242c617a5f0e7_zk91q_512

5. Gebruik korte video’s

Afwijkend van een blog is de lengte van je vlog erg belangrijk. Niet te lang! 60 tot 120 seconden is prima! Lange vlogs worden niet goed bekeken. Ook lange blogs kunnen al voor je begint niet uitnodigend werken. Wat altijd werkt is aangeven hoelang je video duurt, noem het bijv: 60 seconden info…. of binnen 2 minuten antwoord… of een kwestie van 2 minuten…

6. Maak gebruik van tussenkopjes.

de blog bij je video moet ook aantrekkelijk zijn, gebruik daarom altijd tussenkopjes, zodat mensen snel zien wat ze gaan lezen of bekijken.

7. Bedenk alvast de beelden van de video erbij.

Als je een video/script schrijft met in gedachte hoe het er uit gaat zien, schrijft het makkelijker en zal het verfilmen ook natuurlijker gaan.

8. Gebruik cijfers en bronnen

Als je een bepaalde uitspraak doet, staaf dit dan met cijfers & onderzoeken. Deze versterken namelijk je verhaal.

feit1

9. Plaats links naar onderwerpen uit je video, in begeleidende tekst

Verwijs in je vlog naar de links in de begeleidende tekst/blog. Door te verwijzen naar andere artikelen geef je meer informatie over het onderwerp en zijn ze je dankbaar dat je ze op de goede weg helpt.

10. Leer van andere vlogs

Kijk wat anderen doen op het gebied van vlogs en blogs. Je leert er altijd van!

11. Gebruik keywords

Het is wel de bedoeling dat jouw blog in de zoekresultaten verschijnt. Je wilt gevonden worden in Google en daar moet je wel wat aan doen,

Info-text graphic - keywords
Info-text graphic – keywords

kijk naar SEO tips en weet dat je in ieder geval Youtube als extra hebt als je vlogt voor je SEO. Als je alleen blogt heb je dat natuurlijk niet…

12. Gebruik een call-to-action

Wat wil je van de lezer? Wil je dat ze bijvoorbeeld iets downloaden? Zet deze verwachting in je blog door een call-to-action toe te voegen. Dat maakt de kans op interactie groter.

13. Wees het gezicht van je organisatie.

Niets helpt beter dan een video waar iemand met passie verteld hoe ze jou kunnen helpen met een probleem. ondersteun daarnaast je begeleidende blog met afbeeldingen.

14. Lok reacties uit en vraag om feedback

Betrek mensen bij je vlog en vraag feedback om het nog beter te doen, of een nieuw onderwerp aan te snijden. Niks werkt beter dan een onderwerp te behandelen die de klant zelf heeft aangeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s